Kinderfeestje

Kinderfeestje organiseren

Binnenkort is uw zoon of dochter jarig. U bent zich waarschijnlijk aan het oriënteren voor een leuk en origineel kinderfeestje! U kunt bij ons complete thema feestartikelen bestellen en u kunt inspiratie op doen op onze site:

Feestartikelen kinderen, thema feestartikelen voor jongen of meisje

Feestartikelen jongen, thema feestartikelen specifiek voor een jongen

Feestartikelen meisje, thema feestartikelen specifiek vor een meisje

 

Maar voor het kinderfeestje kan gaan beginnen is een goede voorbereiding essentieel. Hieronder volgt een checklist die u kunt gebruiken bij de voorbereidingen:

Stap 1: Stel een datum en tijd vast. Houd ongeveer 3 of 4 uur aan voor het kinderfeestje. Dat is vaak lang genoeg. Wil je met de kinderen gaan middag- of avondeten, neem dan wat meer tijd.

Stap 2: Bepaal de hoeveelheid kinderen. Nodig ongeveer evenveel kinderen uit als de leeftijd van je kind, met eventueel 1 extra kind erbij. Te drukke kinderfeestjes zijn voor de jarige vaak minder leuk. Kijk ook naar de kinderen zelf, passen de kinderen bij elkaar?

Stap 3: Bepaal het thema. Bedenk welk themafeest je wilt geven of klik hier voor diverse thema’s.

Stap 4: Maak of koop de uitnodigingen. Deel de uitnodigingen twee of drie weken voor het feest uit. Wil je ze laten drukken dan kan dat redelijk goedkoop online. Voor leuke uitnodigingen in onze site klik hier om te shoppen.

Stap 5: Bepaal de inhoud van het kinderfeestje. Maak een draaiboek. Welke spelletjes en knutselactiviteiten wil je doen? Als je het feest buiten wilt houden, zorg dan voor een alternatief. Probeer activiteiten zoveel mogelijk af te wisselen; spelletjes, knutselen, schminken en waar mogelijk actieve buitenactiviteiten (dan kunnen de kinderen hun energie kwijt). Let er op dat je tussen de activiteiten door voldoende (drink en eet) pauzes inlast zodat de kinderen even zelf kunnen spelen.

Stap 6: Haal boodschappen in huis. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes, traktaties en versieringen. Op Megafeestfabriek vind je tal van weggeefcadeautjes en Feestartikelen om je huis te versieren in elk gewenst thema. Kijk ook naar wat je nodig hebt voor de activiteiten en koop of bestel deze.

Stap 7: Zorg voor voldoende volwassenen. Vraag andere ouders om je te helpen. Verdeel onderling de taken: wie helpt er bij welke spelletjes/knutselactiviteiten? wie schminkt? Wie maakt er foto's? wie zorgt er voor de hapjes en drankjes?

Stap 8: Bereid activiteiten goed voor. Maak voor bijvoorbeeld de knutselactiviteiten altijd een voorbeeld, zodat de kinderen zien wat ze gaan maken.

Stap 9: Ben voorbereid op een ongelukje. Zorg dat je van te voren alle telefoonnummers van de ouders van de kinderen hebt. Erg belangrijk mocht er een ongelukje gebeuren op het kinderfeestje.

Stap 10: Geniet! Ook de voorpret kan al erg leuk zijn. Betrek de jarige jop bij zo veel mogelijk, tenzij je het natuurlijk geheim wil houden. Maar het is wel zo leuk om vast wat voorpret te maken voor zijn eigen kinderfeestje.